Sidebar Menu

Datum objave: 07. Listopad 2016

Šibenska tvrtka Gradska čistoća započela projekt selektivnog odlaganja kućnog otpada

Šibenik News
Šibenik News

Gradska Čistoća d.o.o iz Šibenika počela je s pilot projektom selektivnog odlaganja kućnog otpada koji će se za sada primjenjivati samo na Brodarici i u Njivicama. Odvajat će se korisni otpad od smeća, kako doznajemo od Novice Ljubičić, direktora gradske tvrtke.

 

U toku je dostava posebnih čipiranih kanti za svako domaćinstvo. U jednu će bacati smeće, a u drugu korisni otpad.

 

-Budući da su kante čipirane moći ćemo točno utvrditi koje domaćinstvo odvaja koliko smeća, a koliko korisnog otpada. Sada već postoji kontejneri za odlaganje papira i taj papir prikuplja Bikarac, a mi selektiramo staklo i plastiku - ističe Ljubičić, direktor Čistoće.

 

Neki su u Šibeniku pokušali i dosada odvajati korisni otpad od smeća, ali su odustali kada su shvatili da unatoč tom selektiranju sve ponovno završi zajedno u komunalnom vozilu i na odlagalište. Sada više neće biti tako, objašnjava Ljubičić. Dva ili više puta tjedno posebno će se odvoziti komunalni otpad. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.