Datum objave: 16. Listopad 2016

FOTO: Dječji park na obali bogatiji za dva koša za otpad

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Revolucija. Iako se o obnovi dječji igrališta ili parkova diljem Šibenika priča od praktički  početka godine, to se još nije dogodilo no dječje igralište na rivi dobilo je koš za otpad. I to dva. 

 

Koševi su postavljeni u park na obali gdje ih dosad neko vrijeme nije bilo pa su roditelji, bake i djedovi otpad morali odlagati u džepove i torbe (ukoliko su htjeli pružiti pravi primjer djeci) ili su ostavljali djecu u parku dok bi odšetali do prvog obližnjeg koša uz rivu. 

 

 

To sad više neće morati raditi jer su koševi postavljeni tik uz klupe te se nadamo da će se tamo i zadržati, da neće biti na meti vandala. 

 

Pozitivan primjer postavljanja koševa za otpad, nadamo se, slijedi i skorašnja obnova dječjih igrališta jer samo ovaj na rivi polako, ali sigurno ostaje bez sprava za igranje kako zbog utjecaja i prolaska vremena (istrošenosti) kako zbog delikvenata (što manjih, što  većih) koji ne mare mnogo za tuđu imovinu koja, u prvom redu, i nije namijenjena njima i devastaciji. 

 

 

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, Miro Lučić prije gotovo mjesec dana kazao nam je kako je potpisan ugovor s izvođačem radova na obnovi dječjih igrališta te da se čeka njegov dolazak iz Zagreba. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti