Datum objave: 26. Listopad 2016

Hrvatske ceste uključuju građane u izradu Pravilnika o postavljanju reklama na cestovnom zemljištu

Šibenik News
Šibenik News

Iz Hrvatske ceste d.o.o. pozivaju sve zainteresirane građane s područja Hrvatske da im se pridruže u izradi nacrta 'Pravilnika o postavljanju reklama na cestovnom zemljištu i zaštitnom pojasu državnih cesta'  te za 'Upute o postupanju pri izdavanju posebnih uvjeta građenja' putem internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

 

Drugim riječima, HAC pita građane za mišljenje, a ostavljeno je vrijeme za usvanjanje pristiglih prijedloga, primjedbi... Na ovaj način Hrvatske ceste žele ne samo informirati građane, sudionike u prometu, već ih aktivno uključiti u postupak donošenja akta društva.

 

- Ujednačavanje kriterija i načina  postupanja, na razini Republike Hrvatske, te uređivanje nadležnosti, postupaka i radnji prilikom izdavanja posebnih uvjeta građenja kao i propisivanje dokumentacije i rokova za izdavanje posebnih  uvjeta građenja od strane Hrvatskih cesta d.o.o. -jedan je od razloga donošenja akta kod Uputa o postupanju pri izdavanju posebnih uvjeta građenja.

 

Drugi, pak, koji se odnosi na reklamne panoe uz cestu glasi:

 

- Ujednačavanje kriterija i načina postupanja, na razini Republike Hrvatske, pri postavljanju reklama na državnim cestama i zaštitnom pojasu uz državne ceste te propisivanje vrsta reklama, uvjeta i dokumentacije za postavljanje reklama, načina  održavanja te prava i obveza u vezi postavljanja reklama na cestovnom zemljištu i zaštitnom pojasu državne ceste.

 

Više o svemu pronađite na službenoj stranici Hrvatske ceste d.o.o..
 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti