Datum objave: 16. Prosinac 2016

Upravno vijeće županijske Lučke uprave tek treba odlučiti o koncesionaru benzinske na rivi

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Gradonačelnik Šibenika, Željko Burić imao je štošta za reći na temu dvoumljenja investitora oko nastavka realizacije pretvorbe bivše zgrade Revije u moderan hotel zbog produženja koncesije na obližnju benzinsku stanicu koju je dobila INA. Burić tvrdi kako su investitori (tvrtka Riva Sunce d.o.o.) bili dobro upoznati s međuodnosom Grada i INA-e te da su znali da se u neposrednoj blizini budućeg hotela nalazi sporna crpka.


- Bio bih najsretniji da crpke tamo nema. Ja sam dušom i tijelom da se izmjesti, ali treba poštovati pravnu proceduru - govori nam gradonačelnik Burić, dodajući da je on, sa svoje strane, ispunio svako dano obećanje investitorima, a koje se ne kosi sa zakonom, da se založio na više strana za dobrobit realizacije projekta, ali da on ne može pogodovati privatnom investitoru na vlastitu ruku.


Gradonačelnik napominje da Grad Šibenik kao takav ne može raspisati natječaj za koncesiju te da se u ugovorima čija je druga strana INA spominje benzinska stanica na Vanjskom koja je u daleko gorem stanju negoli ova na gatu Krka.

 

Kako doznajemo od ravnatelja Lučke uprave Šibensko - kninske županije, Željka Dulibića, natječaj za davanje u koncesiju benzinske crpke koja se nalazi na pomorskom dobru bio je raspisan, INA je jedina koja se javila, a Upravno vijeće tek treba donijeti konačnu odluku hoće li joj ili neće dati koncesiju na 20 godina.


Ukoliko bi INA dobila koncesiju za pumpu na obali, crpka na Vanjskom promijenila bi adresu. Ili, ukoliko bi Grad inzistirao na izmještanju s Vanjskog bio bi dužan isplatiti INA-i četiri milijuna kuna.


- Mi smo se svim silama trudili pronaći adekvatno mjesto za premještanje benzinske stanice, ali INA nije prihvatila nijedno od njih. Jesu li to radili s figom u džepu ili nisu, ja ne znam - tvrdi prvi čovjek Krešimirovog grada.


Prema gradonačelnikovim riječima, postoji i dio prema kojemu bi INA izgled benzinske stanice na obali trebala preurediti, modernizirati, prilagoditi mjestu i vremenu u kojem se nalazi.
 

Iz kategorije: Vijesti