Datum objave: 12. Siječanj 2017

Umjesto luksuznog hotela na rivi, benzinska crpka postala od strateškog značaja za turizam

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, htio to priznati ili ne, promijenio je u potpunosti priču o interesu grada kada je u pitanju benzinska crpka na rivi, kako je pokazala današnja rasprava o sudbini te crpke koja je, nakon što je odlučeno da ona ostaje u GUP –u, održana kao druga točka dnevnog reda izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Dok je sve do nedavno, kada bi se potegnulo to pitanje odgovor bio da pumpi tu nije mjesto jer koči turistički razvoj grada te da je ekološki neprihvatljiva gradonačelnikova je danas bila glavna tvrdnja da Šibenik ni u kom slučaju ne može ostati bez benzinske stanice na obali iako zapravo već ima još jednu, a to je ona u Dubokoj.Rasprava o toj temi baš i nije bila nešto jer su u njoj sudjelovali samo reformist Petar Baranović i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

 

Petar Baranović je ustvrdio kako oni koji su ustrajali da je riječ o tehničkoj greški i da je ta benzinska crpka od početka u novom GUP –u nisu sagledali konzekvence tog stava te je zatražio od gradonačelnika Burića da mu izravno odgovori smatra li da bi pumpa tu trebala ostati. „ja sam kao ribar životno vezan za tu benzinsku crpku, ali smatram da nema hrabrosti da se provedu odluke koje su odavno već sazrele. Pumpa je potrebna na obalnom pojasu, ali bi bilo puno bolje da je bliže gatu Vrulje. Imamo Strategiju razvoja ali je ignoriramo. Predlažem da se danas donese zaključak po kojem bi se utvrdio rok do kada ta benzinska stanica mora biti izmještena“, kazao je Baranović, a li su ostali taj njegov prijedlog ignorirali.

 

Odgovarajući na pitanje gradonačelnik Burić je kazao kako su privatni investitori u hotel kojemu pumpa smeta imali i da će imati i dalje njegovu punu podršku unatoč tomu što im zamjera da su, kako je kazao, prekinuli suradnju s njim i krenuli „drugim putem“. „Grad Šibenik temelji svoj razvoj na turizmu i ne smijemo dozvoliti da ostanemo bez pumpe na rivi. Ja cijelo vrijeme komuniciram s investitorima u hotel i tomu da se pumpa izmjesti, ali sam protiv toga da Šibenik ostane bez pumpe na obali zbog toga što prijašnje vlasti nisu iznašle alternativnu lokaciju. Ovom prilikom najavljujem da će uskoro Europsko društvo urbanista sklopiti ugovor s Gradom Šibenikom za riješenje prostora TEF –a u sklopu čeka će biti riješen i ovaj problem“, objasnio je nekoliko puta spomenuvši da neće dopustiti da Šibenik ostane bez benzinske crpke na obalnoj liniji. Simptomatična je bila i njegova rečenica koju je izgovorio podsjećajući da je bivša vlast radila na predstečajnoj nagodbi s Inom po kojoj je ina za hipoteku nad zemljištem TEF –a trebala dobiti 45 milijuna kuna, a osn je postigao sporazum po kojem im je isplaćeno 12 milijuna kuna. „Nisu u Ini idioti da bi iz čistog mira pristali dobiti 12 milijuna kuna umjesto 45 milijuna kuna“, kazao je potvrđujući da promjena stavova u vezi s pumpom na rivi ima veze s tih sporazumom s Inom.

Iz kategorije: Vijesti