Datum objave: 13. Siječanj 2017

Zimski uvjeti ometaju cestovni i brodski promet

Šibenik News
Šibenik News

Zbog nepovoljnih zimskih uvjeta brodska linija Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice plovi bez pristajanja u lukama Vodice i Prvić Luka, dok trajekt na liniji Šibenik - Kaprije - Žirije plovi bez pristajanja u luci Kaprije.

 

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije Riječkog, Zadarskog, Splitskog i Dubrovačkog okružja, izvještava Hrvatski autoklub.

 

U cestovnom prometu HAK upozorava na pojačan oprez zbog zimskih uvjeta zbog kojih je dio cesta u Gorskom Kotaru i Lici zatvoren za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. 

 

Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 između Karlovca i Splita te Jadranska magistrala (DC8) Rijeka-Split-Dubrovnik-GP Karasovići otvorene su za sve skupine vozila.

 

- U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, a zbog niskih temperatura (hladno tlo) moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri magla mjestimice smanjuje vidljivost. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme - savjetuje HAK.

 

 

Iz kategorije: Vijesti