Datum objave: 31. Siječanj 2017

MORH na drugoj strani: NCP Grupa jedna od 34 potpisnice ugovora vrijednih 230 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

Ministarstvo obrane RH je u ponedjeljak, 30. siječnja 2017. potpisalo ugovore vrijedne oko 230 milijuna kuna s hrvatskim tvrtkama proizvođačima vojne opreme. Ugovori su potpisani s 34 tvrtke koje će za potrebe Oružanih snaga RH proizvesti odjeću, obuću, naoružanje, kao i prehrane i osiguranja vojnika. Među 34 tvrtke nalazi se i jedna s područja Šibenika, a riječ je o NCP Grupi koja je na sebe preuzela obvezu održavanja vojne opreme.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, državni tajnici Tomislav Ivić i Zdravko Jakop, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš te predstavnici hrvatskih tvrtki.

 

Tom prigodom potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako ovi ugovori predstavljaju značajan doprinos hrvatskom gospodarstvu, osobito onom segmentu koji je usmjeren na proizvodnju vojne opreme i djelatnosti u vezi s obrambenim sektorom.

 

- Ovakva suradnja pokazuje kako MORH nije samo potrošač, već i generator razvoja, promotor vrhunskih hrvatskih proizvoda - rekao je ministar te dodao da Hrvatska vojna industrija upravo na ovakav način u suradnji s Oružanim snagama Republike Hrvatske dobiva reference koje otvaraju vrata zahtjevnih svjetskih tržišta.

 

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov ovom prilikom je rekao da je ponosan na Oružane snage RH koje iz godine u godinu uspješno provode sve svoje zadaće u operacijama, obuci i vježbama te naglasio kako dio zasluga svakako nosi i dobra oprema kojom su opremljeni, a kojom ih opskrbljuju hrvatski proizvođači.

 

- Ja vjerujem u sposobnost hrvatskih proizvođača jednako kao što hrvatski narod vjeruje u sposobnost hrvatske vojske i uvjeren sam da će se ova dobra suradnja nastaviti i u budućnosti - zaključio je general Šundov.

 

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš rekao je kako Hrvatska gospodarska komora podržava današnje potpisivanje ugovora s Ministarstvom obrane o nabavi vojne opreme.

 

- Brojne analize, uključujući i Svjetsku banku potvrdile su kako su proizvodi hrvatske obrambene industrije globalno konkurentni u svijetu. Uz izvoz i dobru pozicioniranost na inozemnom tržištu raduje i činjenica kako je vrlo važno ostati na domaćem tržištu - rekao je Radoš te zaključio - Naša sigurnost mora ostati u našim, hrvatskim ekonomskim rukama na opću dobrobit i u korist hrvatskog gospodarskog rasta.

 

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: