Datum objave: 01. Ožujak 2017

Marija Tadić jedna od šest pobjednika natječaja 'Pokreni nešto svoje'

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Šibenčanka Marija Tadić jedna je od šest pobjednika natječaja 'Pokreni nešto svoje' koji je u listopadu prošle godine raspisao konzorcij društvenih poduzeća iz Čakovca, ACT Grupe. Riječ je o razvojnom programu namijenjenom poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima, a šibenska poduzetnica žiri projekta dobila je svojim kozmetičkim brendom L'aventure en Primitivance.

 

Marija će kreirati probnu liniju luksuznog seruma pri čijoj se proizvodnji koriste isključivo sirovine dalmatinskog podneblja. Jedan od krajnjih ciljeva ovog projekta osnivanje zaklade koja će podržavati ekonomsku nezavisnost žena kroz edukaciju kojom bi se osposobile kao buduće kooperantice.

 


Podsjetimo, na natječaj otvoren 12. listopada 2016. godine pristigle su ukupno 432 prijave iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug ocjenjivanja od strane stručne komisije odabran 31 projekt. Nakon što je nositelje 31 projekta komisija ACT Grupe posjetila na terenu te dodatno razmotrila njihove prijave, odabrano je šest projekata koji će osim zatraženih financijskih sredstava u prijavi, dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata u sljedećih šest mjeseci.

Iz kategorije: Vijesti