Sidebar Menu

Datum objave: 10. Ožujak 2017

Zastupnik Živog zida Bunjac u Saboru 'opleo' po Sanacijskoj Upravi JABA-e

Šibenik News
Šibenik News

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac na današnjem zasjedanju Hrvatskog sabora zatražio stanku koji se u u govoru o ravnateljici Državne agencije za osiguranje štednih uloga osvrnuo i na slučaj Jadranske banke d.d. u Šibeniku, točnije na novu Sanacijsku Upravu banke.


- Nova sanacijska uprava 'sanirala' je dug TLM-a prema Jadranskoj banci od 260 milijuna kuna, i to tako ga je diskontirala slovenskom Impolu koji je preuzeo i hale i tkalački stan u tvornici. Postavlja se pitanje zašto i na koji način je došlo do otpisa duga od 190 milijuna kuna, a zbog čega je Jadranska banka dovedena na rub stečaja, a problem TLM-a nije riješen - rekao je Bunjac u Saboru, a nakon pauze nije štedio ni Nensi Marin, ravnateljicu Uprave JABA-e.

 

- Ravnateljica uprave Jadranske banke Nensi Marin na posao dolazi samo utorkom i srijedom, u četvrtak ujutro u 10 vraća se u Zagreb službenim Passatom jer ona navodno radi u Zagrebu da bi za zamjenicu te iste ravnateljice bila postavljena Vedrana Šarić čiji je svekar bio savjetnik one Uprave koja je uhićena prije nekoliko dana. On je omogućio njezinom mužu da dođe u posjed imovine Jadranske banke, konkretno poslovnice na Baldekinu na način da je dobio diskontiranu kamatu za kredit, došao u posjed nekretnine i nakon toga nekretninu bespravno prodao, prestao plaćati krediti i uzeo depozit koji je dao prilikom podizanja kredita od 50 tisuća eura - kazao je zastupnik Živog zida o djeliću u niz problema s kojima se suočava banka sa sjedištem u Šibeniku. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3