Datum objave: 14. Ožujak 2017

Policija na cesti: Pojačan nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i kaciga

Šibenik News
Šibenik News

Od ponedjeljka, 13. do nedjelje 19. ožujka na području zemalja Europske unije pa tako i u Hrvatskoj, što vrijedi i za područje našea slijedom toga i na našem području sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, provodi se ciljana akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.


- U prilog provođenju ove akcije napominjemo da na našem području od početka ove godine bilježimo negativan trend u prometu i to kroz povećanje broja stradavanja putnika, u cilju smanjenja smrtnih stradavanja i teških ozljeđivanja putnika u osobnim automobilima u ovom periodu maksimalno ćemo intenzivirati provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima, te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima – poručuju iz Policijske uprave Šibensko – kninske koja se samo proteklog vikenda suočila s tri prometne nesreće u kojima su teško ozlijeđeni vozači motocikla.

 

Upravo zbog toga, kao i perioda u godini kada se očekuje veći broj motocikla i mopeda na cesti, osim ciljane akcije korištenja sigurnosnog pojas, policija će provjeravati i sankcionirati (ne)korištenje zaštitne opreme, s naglaskom na kacige na motociklima i mopedima.

 

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske.

 

Policijska uprava apelira na vozače, kao i sve ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ako dođe do prometne nesreće.

Iz kategorije: Vijesti