Sidebar Menu

Datum objave: 24. Ožujak 2017

Žene, budite narcise za svoje dobro: Stopa smrtnosti do raka dojke u Hrvatskoj među najvišim u Europi

Šibenik News
Šibenik News

Članovi Županijske lige protiv raka pridružuju se humanitarnoj akciji posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke pod nazivom 'Dan narcisa'.


'Dan narcisa' ove godine obilježava se u 25. ožujka, u subotu, a ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, ili na Trgu kralja Držislava od 10 sati moći će se kupiti cvijeće i tako pripomoći akciji prikupljanja sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Osim ispred zgrade Šibenskog kazališta, u isto vrijeme, narcisi će se moći kupiti i na tržnici kao i u Dalmare trgovačkom centru.

 

Na području Šibensko – kninske županije, osim Šibenika, u akciju su uključeni i gradovi Vodice i Murter.


U Hrvatskoj se 2500 žena godišnje suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti karcinoma dojke, a stopa smrtnosti u Hrvatskoj među najvišima je u Europi stoga je veoma važno da svaka žena u Hrvatskoj bude što veća 'narcisa' po tom pitanju i redovito pregledava, kontrolira svoje dojke.

 

Ta naizgled banalna radnja može spasiti ženin život.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.