Datum objave: 24. Ožujak 2017

Ako je petak dan za ribu, na jelovniku sigurno nije Ledov oslić bez glave

Šibenik News
Šibenik News

Možda ne znate što biste danas spremili za ručak, no svakako znate što nećete, a to je, prema preporuci Ministarstva poljoprivrede, Ledov oslić bez glave u pakiranju od 500 grama.

 

- Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju proizvoda – Oslić bez glave „LEDO“, težine 500g, L25011711, oznake barkoda 3 850116 860572, ulovljeno u moru – FAO zona ulova 41, datum smrzavanja 08.04.2016., najbolje upotrijebiti do 03/2018., podrijetlom iz Španjolske, radi prisutnosti endoparazita Anisakis sp. Tragom pritužbe potrošača, proveden je inspekcijski nadzor i uzorkovanje proizvoda u maloprodaji. Provedenom analizom potvrđena je prisutnost parazita Anisakis sp - stoji u priopćenju resornog ministarstva.


Iako proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi, povučen je iz hladnjaka trgovina zbog vidljive prisutnosti parazita Anisakis sp. nije u skladu s točkom D. Paraziti, poglavlje V. Zdravstvene norme za proizvode ribarstva odjeljak VIII. Proizvodi ribarstva, Priloga III. Uredbe (EZ) br. 853/2004 o utvrđivanju određenih higijenskih pravila za hranu životinjskog podrijetla.

 

Svima koji su po navici petkom na jelovniku za glavni obrok dana imali ribu, danas bi o tome mogli dva puta dobro razmisliti prije negoli pruže ruku prema trgovačkim hladnjacima, a sutra ranim jutrom trk na ribarnicu po svježu ponudu.

 

 

 

Naslovna fotografija: Ledo.ba

Iz kategorije: Vijesti