Datum objave: 29. Ožujak 2017

Hladnokrvnog ubojicu roditelja ostavljaju iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja zločina

Šibenik News
Šibenik News

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je prijedlog istražnom sudcu za određivanje istražnog zatvora protiv Tina Šunjerge zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Podsjetimo, mladić je u subotu, 25. ožujka, ubio i majku i oca nakon čega je nesmetano otišao na zabavu da bi sutradan, u nedjelju, 26. ožujka, nakon što su otkriveni stravični zločini, policija do kasnih popodnevnih sati tragala za Tinom koji je u potjeri stigao do Zagreba. O zločinima koje je počinio, bila su upoznata još dvojica mladića koja ga nisu prijavila policiji te će zbog toga odgovarati pred sudom.

 

- Zbog toga je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške - navodi se u priopćenju DORH-a.

 

ŽDO u Šibeniku priveo je Šunjergu i dvojicu njegovih prijatelja koje se iz opravdanih razloga sumnjiči da su znali za ubojstava Tinovih roditelja koje je počinio, a da o tome nisu izvijestili policiju. Osim toga, objavljen je i tijek događanja u subotu, 25. ožujka, kad je 20-godišnji Tin presudio svojim roditeljima


- Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predjelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrjelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula - stoji u priopćenju DORH-a.

 

Nakon toga se, prema dostupnim informacijama, TIn uputio prema obiteljskoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, s udaljenost od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu prostrjelnu ranu glave i mozga od koje je otac preminuo na mjestu događaja.


Drugom mladiću, Tinovom prijatelju prijeti zatvorska kazna od deset godina pa i teža budući da bi prijavom ubojstva znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja.

 

Iz kategorije: Vijesti