Datum objave: 30. Ožujak 2017

Butković u Šibeniku: Imate ćete suvremen i infrastrukturno opremljen ulaz u grad

Šibenik News
Šibenik News

Ključne infrastrukturne projekte u gradu Šibeniku, čvor Meterize i uvalu Vrnaža, obišao je danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića te predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića i ostalih suradnika.

 

- Šibenik će dovršetkom projekta čvora Meterize imati suvremen i infrastrukturno opremljen ulaz u grad kakav i priliči turističkom središtu. Zadovoljan sam viđenim na terenu, prva faza izgradnje komunalne lučice Vrnaža je gotova, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za drugu fazu projekta osiguralo je dodatnih sedam milijuna kuna - kazao je tom prilikom ministar Oleg Butković.

 

 

Gradonačelnik Burić i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić, ministru su predstavili projekte i tijek njihove realizacije, prilikom čega je ministar Butković izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova.

 

 

- Jedan od ciljeva s kojim smo ušli u ovaj mandat bila je i modernizacija cestovne infrastrukture na glavnim punktovima u gradu. Realizacijom projekta na Meterizama Šibenik će dobiti suvremene kružne tokove i nadvožnjak, kojima će se pojačati protočnost i sigurnost prometa, stoga sam iznimno zadovoljan što se projekt uspješno privodi svome kraju. Uvala Vrnažanakon višegodišnje zapuštenosti već sada poprima izgled uređene i planski izgrađene komunalne lučice, prve takve u Šibeniku. Nakon kompletnog uređenja lučica će služiti za privez 600-tinjak brodica naših Šibenčana i potpuno će izmijeniti i unaprijediti vizuru ovog dijela grada - istaknuo je gradonačelnik Burić prilikom obilaska ova dva projekta.

 

 

Ministar je najprije obišao radove na obilaznici grada Vodica koji su započeli u srpnju prošle godine. Riječ  je o važnom projektu koji će donijeti nužno prometno rasterećenje, posebno neophodno u ljetnim mjesecima, ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna za koji je Šibensko-kninska županija veliki dio sredstava za sufinanciranje povukla od strane Europskog fonda za regionalni razvoj Europske unije. „Drago mi je da smo ovim projektom koji će gradu Vodicama sigurno pomoći da lakše diše što se prometa tiče pokazali kako smo sposobni osmisliti, provesti i financirati projekt uspješno koristeći pritom Europske fondove“, kazao je ministar Oleg Butković.

Nakon Vodica i Šibenik ministar Butković je posjetio i Knin i obišao gradilišta na tom području.

 

 

 


 

Iz kategorije: Vijesti