Datum objave: 30. Ožujak 2017

Šest tisuća razloga da u petak budete dijelom donacijske večere za boljitak šibenskog sporta

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Malo nas dijeli od donacijske večeri u Azimutu s ciljem prikupljanja financijskih sredstava koji će se utrošiti na upis Udruge Karting klub Cina Racing Kart u Hrvatski auto i karting savez.

 

Prvi čovjek šibenskog karting kluba, Bojan Cinotti nada se da će već početkom travnja biti u mogućnosti uplatiti potrebnih šest tisuća kuna, koliko se nada skupiti, i postati članom Saveza na nivou Hrvatske.

 

Tako, Udruga Karting klub Cina Racing Kart ostvarit će pravo na financijsku injekciju Zajednice sportova Grada Šibenika, ali i kvalitetnije raditi na unaprjeđenju ovog inače zapostavljenog sporta kako u Krešimirovom gradu tako i na području Šibensko – kninske županije.

 

Donacijska večer održat će se u petak, 31. ožujka, uz glazbenu potporu Darka Relja, inače prvog čovjeka, kako je to u šibeniku popularno reći, revitalizirane Disco Gimnazije, a kako nam kaže Cinotti, moguće je da ćemo se u glazbenom dijelu pridružiti i DJ Oko.

 

- Bit će fritula, kolačića. Doći će neka naša djeca, a dovest ćemo i kart. Postavit ćemo dvije donacijske kutije pa tko bude od volje, moći će dati svoj prilog. Ali ne želimo da se ljudi prepadnu pa da odustanu od dolaska u Azimut jer misle da su obvezni dati novac. Nitko nije obvezan dati, ali svi su pozvani doći jer je ovo druženje otvorenog tipa - objašnjava Cinotti.

 

Uz donacijske kutije bit će ostavljeni i promotivni materijali na kojima će biti otisnute informacije o klubu s brojem žiroračuna ako netko tako želi dati svoj doprinos.

 

- Bilo bi lijepo kad bi se nešto dalo, a hoće li to biti pet ili deset kuna, iznos nije važan – iskren je Cinotti.

 

Onaj tko može i hoće poduprijeti učlanjenje Karting kluba Cina Racing Kart svoj novac neće baciti u bunar već će tako pružiti podršku klubu i sportu koji sve većem broju zainteresirane djece omogućava da se bave onim čime vole i tako kvalitetno provode vrijeme.


Bojan Cinotti inače je povjerenik Regije Jug koja pod svojim drži područje od Zadra do Dubrovnika i zadovoljan je kako se stvari odvijaju u Regiji, ali vidi mjesta za napredak. Štoviše, ima konkretne planove za daljnji razvoj kartinga na području Dalmacije.


Cinottijeva želja je konačno dobiti karting stazu na području Županije jer u tom vidi i boljitak za Šibenik budući da karting možemo promatrati u sferi turističke ponude koja bi gostu ponudila i doživljaj, a upravo je doživljaj ono na što 'pucaju' sve brojnije turističke agencije.

 

- Vidi se da Regija raste, djeca imaju disciplinu, s njima nema problema. Raste i primjetno je po broju zainteresiranih. Posložio sam novi Pravilnik da damo mogućnost da se i roditelji koji su uvijek uz djecu dok su na stazi da se i oni natječu posebno jer su otac i sin uvijek prisutni pa bi bilo lijepo i roditeljima dati šansu. Uz to imali bi zajedničku temu – otkriva nam zaljubljenik u ovu vrstu oktana.


Kaže, otac i sin vozili bi svatko u svojoj kategoriji, a za obojicu to bi bio posebna doživljaj i to je ono što nema cijenu.


Iako je primoran učlaniti se u Hrvatski auto i karting savez, Cinottijeva želja je ostati u Regiji Jug i raditi na njenom osnaživanju. Za to su mu potrebne financije i dobra volje sugrađana baš kao i podrška vlasti.
 

Iz kategorije: Vijesti