Datum objave: 26. Travanj 2017

Pronađeno još jedno beživotno tijelo stradalog u pomorskoj nesreću kod Dubrovnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Pronađeno je beživotno tijelo još jedne osobe s gumenjaka koji se protekle noći sudario s brodom Lučka kapetanija Dubrovnik, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nastavlja se potraga za preostalih četvero nestalih.

U potrazi koja se provodi na širem području Koločepskog kanala trenutno su angažirana dva plovila lučkih kapetanija Ploče i Split te jedno plovilo Plovputa d.o.o.. U pomorsku potragu uključeno je i pet privatnih plovila te dva helikoptera iz sastava MUP-a i Obalne straže RH, dok se kopnena potraga na obalnim predjelima područja u obuhvatu potrage odvija u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačko - neretvanske.
Podsjećamo, teška pomorska nesreća dogodila se sinoć, 25. travnja u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine gdje se gumena brodica sa devet članova posade sudarila sa brodom Danče iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, koji je u tom trenutku obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu.

 

MRCC Rijeka u koordinaciji sa nadležnom LK Dubrovnik, pripadajućim lučkim ispostavama te Pomorskom policijom Dubrovnik koordinira spasilačko - potražnu akciju za preostale četiri nestale osobe.
Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio u tijeku trajanja potražne akcije emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kap. Sinišom Orlićem te kap. Matom Kekezom ispred nadležne dubrovačke Kapetanije, danas, 26. travnja u Dubrovniku, sastao se s voditeljima potražnih timova te je izrazio sućut obiteljima i bližnjima smrtno stradalih u sklopu davanja izjava za javnost nakon povratka iz obilaska pozicije pomorske nesreće i područja potrage.
 

Iz kategorije: Vijesti