Datum objave: 27. Travanj 2017

Završena drama na Brodarici:Osumnjičeni Boris Luketa pucao sebi u glavu u policijskom okruženju

Diana Ferić
Diana Ferić

Boris Luketa kojeg policija sumnjiči da je u srijedu poslijepodne ubio troje ljudi na Brodarici, bračni par Milku i Hakiju Keranović i Ivana Bajića, pucao je sebi u usta nakon što ga je policija locirala i pokušala privoljeti na predaju. Glasnogovornica šibenske policije je oko 2 sata priopćila da je prevezen u šibensku bolnicu i da daje znakove života.

Policija je u 21:18 priopćila kako je pronašli Borisa Luketu na širem šibenskom području. Luketa je naoružan i prijeti samoubojstvo, a policija s njim pregovara. Index doznaje da je Luketa pronađen uz magistralu kod Brodarice. Nakon toga su pronašli i sina ubijenih supružnika Kemala i priveli ga na razgovor u policiju.

Luketa se nalazio od 21: 18 minuta u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u Brodarici, nedaleko kuće u kojoj su se dogodila ubojstva. Naoružan je hodao po dvorištu i prijetio da će se ubiti. javio je portal SibenikIn te da viče: „Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema". Okružilo ga je dvadesetak policijskih specijalaca koji su naoružani dugim cijevima, dok Luketa hoda po dvorištima i vrtovima.

Brodarica je bila u blokadi, a policija je s Luketom nekoliko sati pregovarala o predaji. Specijalci su ga okružili, a on je sve vrijeme prijetio samoubojstvom.

„Oko 00.40 sati osumnjičeni je unatoč višesatnom pregovaranju stavio pištolj u usta i opalio iako su ga specijalci pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera. Nisu uspjeli i s ozljedama u predjelu glave prebačen je u bolnicu“, priopćila je policija.

Policija još nije ništa službeno priopćila o uzrocima trostrukog ubojstva na Brodarici koja je počinio Boris Luketa. Neslužbeno doznajemo da je Luketa posudio 420 000 eura Kemalu Keranoviću, sinu ubijenog bračnog para i da je jučer poslijepodne došao po novac. U tom trenutku u kući su bili bračni par Keranović i sin Kemal koji je uspio pobjeći. Osim  Keranovića Luketa je ubio i Ivana Bajića u njegovom automobilu u blizini kuće Keranovića. Neki izvori tvrde da  su Keranovići pozvali Bajića, koji im je bio prijatelj, da im pomogne nakon što je Luketa došao po posuđeni novac.

Iz kategorije: Vijesti