Datum objave: 10. Svibanj 2017

Sportsko-rekreativnim centrom u Ražinama hvale se i Burić i Pendžer

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi Sportsko-rekreativni centar Ražine Donje, koji će idući tjedan biti otvoren obišli su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i njegovi suradnici, ali među njima nije bilo još uvijek aktualnog dogradonačelnika Nikice Pendžera koji je, otkako se kandidirao na listi s Hrvojem Zekanovićem, u nemilosti dojučerašnjih partnera i nije ni u što uključen On se pak na svojoj Facebook stranici pohvalio s tim sportskim sadržajima navodeći da je upravo on zaslužan što se to dogodilo jer ipak je to njegov kvart.

„Sritan sam što su Ražine nakon 25 godina uvjeravanja svih vlasti, da nema gradskog terena dobili Sportsko rekreacijski centar. Isti sam u suradnji s gradskim službama pronašao čim sam preuzeo svoju dužnost i zato dragi prijatelji budite ponosni jer ovo je vaš projekt!“, napisao je
No bilo kako bilo s tim se investicijom očito hvale i on i oni.

„ Stanovnici Ražina godinama su slušali izgovore da ne postoje mogućnosti i da nema terena, ali ova gradska uprava iznašla je rješenje, uredila zapušten prostor, izgradila i stavila u funkciju objekt u kojem će se djeca i odrasli na jednom mjestu baviti sportom i rekreacijom. Ovaj sjajan projekt dio je našeg kontinuiranog ulaganja u sportsku infrastrukturu na području grada Šibenika u koju smo uložili oko 15 milijuna kuna. Nastavljamo obnavljati postojeća sportska igrališta u svim kvartovima i mjesnim odborima te graditi nova tamo gdje ih nema“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska novouređenog Sportsko-rekreativnog centra Ražine Donje.


Gradonačelnik Burić je napomenuo da je to dio sveobuhvatnog projekta jugoistočnog dijela Šibenika.

„Nakon što se u sljedećih mjesec dana uredi plaža Brodarica krenut ćemo u projekt uređenja prometnice koja spaja Sportsko-rekreativni centar i plažu. Na tom će se potezu urediti nogostup i biciklistička staza, a Ražine će od nekad industrijsko satelitskog naselja postati atraktivno mjesto za boravak turista“, istaknuo je.

Sportsko-rekreativnim centrom, koji se prostire na 2175 m2, upravljat će Javna ustanova Sportski objekti, a u sklopu projekta u potpunosti je uređena pristupna cesta. Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.

U taj Sportsko – rekreativni centar uloženo je tri milijuna kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti