Datum objave: 23. Lipanj 2017

Javnost šokirana nakon uhićenja 70 -godišnjeg Ilije Komšića iz Tisna zbog prijetnji biskupu Košiću

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog uhićenja teško bolesnog 70 – godišnjeg Ilije Komšića iz Tisna, hrvatskog branitelja  kojeg je prijavio sisački biskup Vlado Košić da mu je poslao na Facebooku poruku u kojoj mu prijeti smrću nije šokirana samo njegova obitelj već i veći dio javnosti.

 

Šibenski policajci jutros su ga, djelujući prema nalogu kolega iz Siska, zaskočili kada se vraćao iz kupovine i deportirali u Sisak radi kriminalističke obrade. Policajci su postupali po prijavi Policijske postaje Sisak da se na šibenskom području vjerojatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu, a nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali sisačkoj policiji, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Supruga uhićenoga, Slavica Komšić, nije mogla vjerovati da se to događa. Novinarima je rekla da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž jako bolestan te da nema kod sebe tablete koje mora svakodnevno piti.

Oglasio se i biskup Vlado Košić. Izrazio je žaljenje što je uhićen branitelj koji mu je prijetio na Facebooku ističući da je njegovu prijetnju prijavio nadajući se da će ga policija samo upozoriti na to da je drugima kažnjivo prijetiti.

"Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti", priopćio je biskup Košić.
 

Iz kategorije: Vijesti