Sidebar Menu

Datum objave: 18. Srpanj 2017

Piloti kanadera proveli su u mjesec i pol dana čak 750 sati u zraku

Diana Ferić
Diana Ferić

Nadljudske napore daju vatrogasci na tlu kod gašenja svakog većeg požara što je pokazao i jučerašnji katastrofalni požar na splitskom području, ali i veliki požari na šibenskom području no, isto tako, nemjerljiv je doprinos zračnih snaga, piloti kanadera i air traktora.

 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a gasile su najviše požara u Šibensko – kninskoj županiji, čak 37. Slijedi potom Splitsko-dalmatinska županija u kojoj su sudjelovali u gašenju 28 požara, u Zadarskoj 24, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 750 sati naleta. Izbacili su oko 26 000 tona vode te prevezli 193 zemaljska vatrogasca i vojnika i 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam