Datum objave: 12. Rujan 2017

"Inspekcija" odgovornih u zgradi OŠ "Tina Ujevića":Oštećenja utvrđena, nastave će danas popodne biti

Diana Ferić
Diana Ferić

 Šteta koja je nastala  zbog jučerašnje  poplave u zgradu OŠ Tina Ujevića u Šibeniku i prokišnjavanja krova bit će odmah sanirana, a danas poslijepodne nastavlja se nastava u toj  školi, kako je danas dogovoreno.

 

Naime, prostore osnovne škole Tina Ujevića, u kojoj su jučerašnje oborine uzrokovale vlaženje zidova i stropova te materijalnu štetu obišli su danas zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. U pratnji ravnatelja Vladimir Braice, oštećene učionice obišao je i dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica te predstavnici firme HM patria, koja na Veleučilištu izvodi radove dogradnje i širenja postojećeg objekta. Budući da je gradilište otvoreno, dio oborina slio se i u učionice Veleučilišta, te susjednog objekta osnovne škole Tina Ujevića.

„ Današnjim obilaskom uz predstavnike izvođača radova na objektu Veleučilišta , ravnatelja škole i dekana Veleučilišta utvrđen je uzrok materijalne štete u učionicama osnovne škole Tina Ujevića te je postignut dogovor o mjerama sanacije. Nadam se da će se radovi izvesti u što kraćem roku kako bi djeca mogla sigurno i nesmetano nastaviti s pohađanjem nastave“, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„ Privremeno ćemo zatvoriti učionicu prvog razreda i engleskog jezika te sanitarne čvorove na prvom katu u kojima je vlaga oštetila instalacije. Nastava će se održati u poslijepodnevnoj smjeni, a umjesto u navedene učionice, djecu ćemo smjestiti u zbornicu te u informatičku učionici“, istaknuo  je ravnatelj škole Vladimir Baica. Podsjetimo,nastava nije održana jučer u poslijepodnevnoj smjeni, ni jutros, s ciljem da se kvalitetno sagledaju oštećenja i da se pruži maksimalna zaštita učenicima.

„ Ekstremna kiša je probila otvore koji su imali privremenu zaštitu budući da je gradilište otvoreno. Radovi postavljanja hidroizolacije trebali bi se odviti do kraja tjedna, a ova faza radova do polovice listopada“, kazao je Igor Starek, tehnički direktor HM patrie, dodajući da će osiguranje utvrditi materijalnu štetu i preuzeti nastale materijalne troškove.

 

Iz kategorije: Vijesti