Datum objave: 23. Listopad 2017

U Dalmaciji jak vjetar i oblačnio, na Platku i Zavižanu pada snijeg

Diana Ferić
Diana Ferić

Snijeg je, kako je bilo i najavljeno, jutros  počeo padati u gorju. Pada na Zavižanu, a na Platku ga već ima. U kopnenoj Hrvatskoj padat će kiša.

Danas se očekuje umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, a u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, javlja DHMZ.

U prvom dijelu dana ponajprije u istočnim i južnim predjelima može biti obilnije kiše, a u najvišem gorju susnježice i snijega. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura te sjeverozapadnjak, a samo još ujutro na jugu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 7 i 13, a na Jadranu od 13 do 18 °C.
Sutra manje kiše

Djelomice sunčano očekuje se sutra, a uz povremeno više oblaka u unutrašnjosti i u Dalmaciji mjestimice je moguće malo kiše.

Vjetrovito, u kopnenim područjima uz umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu uz umjerenu i vrlo jaku buru s mjestimičnim olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Olujna bura

Na Meteoalarmu je područje Kvarnera i podvelebitsko područje u crvenoj zoni zbog jakog vjetra. "Jaka i vrlo jaka, prijepodne mjestimice i olujna bura, najjači udar vjetra 35-65 cv (65-120 km/h). Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji na Meteoalarmu.

Sutra vjetar u cijeloj zemlji

Meteoalarm je uključen i za sutra, gotovo cijela Hrvatska je zbog jakog vjetra označena narančastom bojom. Jedino područje Zagreba je žuto, prenosimos Index.hr.

FOTO:platak.hr
 

Iz kategorije: Vijesti