Datum objave: 02. Studeni 2017

Policija uhitila jednog od dvojice pljačkaša bankomata na Šubićevcu i njihovog pomagača

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je uhitila jednog od dovijice pljačkaša bankomata Privredne banke Zagreb na Šubićevcu i 38 – godišnjaka kod kojeg su ostavili opljačkani novac, a za drugim pljačkašem još tragaju. Svi su sa splitskog područja. Potvrđeno je da su oni 30. listopada upumpali plin u bankomat i raznijeli ga i ukrali iz njega novac, a tom su prilikom oštetili i obližnji poslovni prostor. U pregledanim kućama osumnjičenih za to su pronašli dokaze.

„Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem u Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, utvrđeno je da je 33-godišnjak osumnjičen za tešku krađu i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, na štetu banke sa sjedištem u Zagrebu i 43-godišnjaka, a 38-godišnjak je osumnjičen za pomaganje u počinjenu tih kaznenih djela. Utvrđeno je da su osumnjičeni 33-godišnjak i za sada, nepoznata osoba, 30. listopada oko 4 sata u Šibeniku, upumpavanjem plina u bankomat oštećene banke izazvali eksploziju bankomata iz kojega su otuđili novac. Nakon toga su se s motociklom i otuđenim novcem udaljili s mjesta događaja na područje Splita, gdje su kod osumnjičenog 38-godišnjaka ostavili sredstava kojima je počinjeno kazneno“, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskih sudova u Splitu i Šibeniku pretražene su obiteljske kuće i stanovi u Splitu koje koriste osumnjičeni i pronađeni su dokazi vezani za ova kaznena djela, dodaje ona.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku PU šibensko – kninske dok će se kriminalističko istraživanje nad treće osumnjičenim provesti po njegovu pronalasku.

FOTO:ŠibenikIn


 

Iz kategorije: Vijesti