Datum objave: 11. Prosinac 2017

Sve raspoložive policijske snage od danas nadziru vozače pod utjecajem alkohola i droge

Diana Ferić
Diana Ferić

Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga policija će od 11. do 17. prosinca kontrolirati i na području Šibensko – kninske županije po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-a koji se provodi država Europske unije.

„ U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko – kninske.

 

Od početka ove godine alkoholizirani vozači na području Šibensko – kninske županije skrivili su 82 prometne nesreće u kojima su četiri osobe poginule, a 35 ih je ozlijeđeno. U 43 prometne nesreće nastala je samo materijalnom štetom. Mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 20 prometnih nesreća u kojima su tri osobe poginule,a četiri su ozlijeđene dok je u 13 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

Iz kategorije: Vijesti