Datum objave: 03. Siječanj 2018

U pokušaju krađe zapalio jedan kamion,dva ukrao,a policija ga u jednom zatekla pijanog

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je 35-godišnjaka osumnjičila za dvije teške krađe u pokušaju i dvije krađe i to sve kamiona te za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a sve na štetu tvrtki sa sjedištem u Vodicama.

On je u noći s 31. prosinca prošle godine na 1. siječanj 2018. godine u Vodicama, na neograđenom zemljanom parkiralištu pokušao ukrasti dva teretna automobila MAN, šibenskih registracijskih oznaka, a potom je s istog tog mjesta ukrao dva teretna automobila MAN i TAM, šibenskih registracijskih oznaka. Jedan od ukradenih kamiona je ostavio parkiranog u Vodicama nedaleko od parkirališta na kojem su bili, a 1. siječnja oko 3.30 sati ga je u Žaboriću za volanom zaustavila policija i to u pijanom stanju. No to nije sve što je te noći izveo. Naime, policija je utvrdila da je pri pokušaju krađe teretnog automobila Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka, razbio prozor s vozačeve strane kako bi ušao u unutrašnjost vozila. Budući da nije pronašao ključeve kamion je pokušao upaliti tako što je iščupao žice ispod upravljačke ploče i pokušao ih prespojiti uslijed čega je, zbog napona, u žicama počelo iskrenje. Nakon neuspjelog pokušaja pokretanja napustio je vozilo, a žice su u vozilu ostale pod naponom, pregrijale su se i u kabini je izbio požar u kojem je kamin izgorio,a vatra se proširila i na susjedno priključno vozilo. Time je izazvao opasnost za imovinu većeg opsega, priopćila je PU šibensko – kninska.

 

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnesena kaznena prijava te Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: