Datum objave: 23. Siječanj 2018

Grad Šibenik predstavlja se na sajmu u susjednoj Sloveniji

Šibenik News
Šibenik News

Izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem, predstavnici Turističke zajednice grada Šibenika i JU Tvrđava kulture ovih dana borave u Ljubljani gdje kao partneri sudjeluju na međunarodnom kongresnom sajmu Conventa koji se održava od 23. do 25. siječnja 2018. godine.

Partneri sajma su i Amadria Park, u sklopu kojeg djeluju hoteli Solaris, te Nacionalni park Krka.

Riječ je o međunarodnom kongresnom sajmu u sklopu kojeg zemlje jugoistočne Europe predstavljaju destinacije i hotele zainteresiranima za organizaciju različitih poslovnih skupova. Cilj suradnje i predstavljanja na specijaliziranom sajmu je pozicioniranje grada Šibenika kao cjelogodišnje destinacije te nove kongresne destinacije u Hrvatskoj.

Zahvaljujući obnovi kulturne baštine, posebice revitalizaciji tvrđava i razvoju novih sadržaja te stalnom ulaganju u podizanje kvalitete usluge i smještaja, Šibenik je proteklih nekoliko godina doživio snažan turistički uzlet.

U sklopu posjeta Ljubljani, u srijedu 24. siječnja, gradonačelnik Željko Burić susret će se s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Tijekom dvodnevne manifestacije predstavit će se oko 150 najvažnijih hotela, kongresnih centara, prostora za posebne događaje, cateringa te drugih pružatelja usluga iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Bugarske, Albanije, Rumunje i Turske,a bit će dodijeljene i nagrade najboljim kongresnim centrima.

Otvaranjem Konvencijskog centra Šibenik, najvećeg i najmodernijeg konvencijskog centra u Hrvatskoj, grad je postao i novo odredište za kongrese, izložbe i slične velike događaje. Uz strateški i održivi razvoj turističkih sadržaja, zajednički nastup ključnih institucija, ustanova i najvećeg pružatelja turističkih usluga u Šibeniku, još je jedan korak prema pretvaranju Šibenika u cjelogodišnju destinaciju.

Iz kategorije: Vijesti