Datum objave: 02. Veljača 2018

Zoltan Kabok:Od mladog novinara na Radio Šibeniku do kandidature za TV novinara godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodičanin Zoltan Kabok, novinar HRT-a, koji je karijeru počeo na Županijskom radio Šibeniku, jedan je od pet kandidata za prestižnu titulu TV novinara godine u "Zlatnom studiju", najvećoj medijskoj nagradi koju je pokrenuo "Studio" najugledniji i najveći televizijski tjednik koji izdaje Jutarnji list. Kabok, iskusni ratni reporter HRT-a tijekom svoje karijere izvješćivao iz 'Pustinjske Oluje' u Iraku, Mosulu, Kirkuku, Dohuku, Sjevernom Kurdistanu, a počeo je izvještavajući s ratišta na šibenskom području..

 

Prvi je novinar jedne strane novinske redakcije koji je ušao u Darfur (Sudan), nakon 15 mjeseci sukoba između lokalnih policija i vladine vojske odane službenome Khartoumu.
Izravno je pratio 'narančastu revoluciju' u Ukrajini, te krizu oko nuklearnog programa Irana, piše Slobodna Dalmacija.

 

Inače, nagrada "Zlatni studio" je velika akcija dnevnih novina “Jutarnji list“. Nagrada je dobila ime po najvećem i najstarijem TV prilogu u zemlji (“Studio“), a dodjeljivat će se za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Dodjeljivat će je čitatelji Studija, prema nominacijama žirija za pet najboljih ostvarenja ili osoba u pojedinoj kategoriji za djela ostvarena od 1. prosinca 2016. do 1. prosinca 2017.

 

Čitatelji mogu glasati preko internetske stranice jutarnji.hr, Facebook stranice “Jutarnjeg lista“ ili kupona objavljenih u prilogu “Studio.“ Glasa se tijekom dva biračka kruga. Prvi krug putem kupona (kao i online glasanja) traje do 5. veljače u 14 sati, nakon kojeg slijedi glasovanje za veliko finale. Dodjela nagrada će biti u utorak 27. veljače u 20 sati u direktnom televizijskom prijenosu na HTV2.

 

U prvom krugu čitatelji glasaja za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače.

 

U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima. Odluku o najboljima donose glasovi čitatelja jutarnji.hr (50 %) i kuponi iz Studija (50 %).

 

Inače, kao tjednik za televiziju, radio, film, glazbu i kazalište, “Studio“ ima iznimno dugu tradiciju. Prvi je broj tiskan 3. travnja davne 1964. godine u izdanju kuće “Vjesnik“, u crno-bijeloj rototehnici, na 48 stranica i u nakladi od 60.000 primjeraka, s opširnim radijskim i televizijskim programom.

 

Iz kategorije: Vijesti