Sidebar Menu

Datum objave: 05. Veljača 2018

NA DANAŠNJI DAN: Šibenik pod snijegom, nanosi dublji od metra, na Šubićevcu -13°

Diana Ferić
Diana Ferić

Obilan snijeg zatrpao je Šibenik, orkanska ga je bura zaledila, a na Šubićevcu se živa u termometru spustila do oznake: -13°. Bilo je to 5. veljače 1956. godine.

Polarna zima počela je okivati Šibenik u noći s 31. veljače na 1. siječnja. Već 2. veljače Šibenik je bio pokriven snijegom dubokim petnaestak centimetara, a stanje se pogoršavalo 3. i 4. veljače. U noći s 4. na 5. veljače počela je puhati orkanska bura koja je doslovno zaledila Šibenik. Nanosi snijega bili su na nekim mjestima dublji od jednog metra, a temperatura se spustila od -10° na rivi do -13° na Šubićevcu.
Škole nije bilo, poduzeća nisu radila, djeca su se sanjkala u Đardinu, a Poljana je pretvorena u klizalište.

U tih pet polarnih dana u Šibeniku se rodilo 28 djevojčica i dječaka, a sklopljena su samo tri nova braka.

Iz šibenskog sportskog društva "Galeb" otišla su u splitski ASK dvojica najboljih šibenskih atletičara Josip Lončarević i Milivoj Vuletić zato što nisu imali gdje trenirati jer Šibenik nema atletsku stazu.

Policija je uhitila poslovođu trgovine pokućstvom A.B. zato što je Šibenčane varao na cijenama.
U kinu "Tesla" prikazivani su filmovi "Sjenka prošlosti" i, premjerno, "Lijepi Brummell", a u kinu "Sloboda" francuski film "Madame x" i američki "Daj gas Đo" (baš tako: Đo)
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.