Datum objave: 26. Veljača 2018

Policija u pojačanoj kontroli kaznila više od 50 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekorder po razini alkohola u krvi u najnovijoj akciji pojačane kontrole prometa na šibenskom području, koju je proteklog vikenda provela policija, je vozač Renault Clio splitskih registracijskih oznaka kojemu je izmjereno 1,80 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnesen Optužni prijedlog.

 

U toj su akciji provedene pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje takozvanih „četiri glavne ubojice u prometu“, kontrolirana su 334 vozila, i utvrđeno 169 prekršaja. Od toga se 31 odnosio na nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, tridesetero vozača zaradilo je kaznu zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 9 je prekršaja bilo zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga i jedan za kontrolu alkohola u organizmu. nadalje, 26 vozača nije koristilo sigurnosni pojasa,a šestero ih je koristilo mobitel za vrijeme vožnje. Ovom prilikom je utvrđeno još 12 prekršaja iz prometa i 54 ostala prekršaja, kako doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko – kninske.

 

Osim akcije u dane vikenda, i u noći 24./25. veljače u vremenu od 22 do 5 sati na šibenskom području je intenzivirana ciljana akcija usmjerena na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača. U to vrijeme je, od ukupnog broja kontroliranih vozila tijekom vikend akcije, kontrolirano 145 vozača. Utvrđeno je čak 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od koji su 4 mlada vozača zatečena da u alkoholiziranom stanju upravljaju vozilom.

 

Prema statističkim pokazateljima, u vrijeme te pojačane akcije na šibenskom području dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i četiri materijalnom štetom.
 

Iz kategorije: Vijesti