Sidebar Menu

Datum objave: 26. Veljača 2018

Humanitarni koncert "Marijini obroci" za siročad u Africi 28. veljače u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarni koncert za Marijine obroke cilj kojeg je prikupiti novac za školske obroke siročadi diljem svijeta bit će održan 28. veljače u šibenskom kazalištu, u organizaciji Osnovne škole Murterski škoji. Cijena ulaznice je 30 kuna, a koncertu će nastupiti vodička Klapa Bunari, vodička ženska Klapa Oršulice, Klapa Solaris, Pjevački zbor Prešernovke, Mate Skračić Adaptive Quartet, Murter gitar duo Mate&Ivan, sopranistica Helena Bastić i 'berekin' Oliver Jakovčev.

 

Prije pet godina u Osnovnoj školi Murterski škoji na čelu s ravnateljem Edom Juragom potaknut je uključivanje u međunarodni projekt „Marijini obroci“ kako bi djeca naučila suosjećati sa svojim siromašnim vršnjacima u svijetu te kako bi se pripomoglo iskorjenjivanju gladi u svijetu.

 

„Mi koji imamo moramo dati onima koji nemaju ili imaju manje“, moto je te akcije. Četiri kupljene ulaznice, odnosno 120 kuna, osiguravaju obrok za jedno dijete cijelu školsku godinu“, poručuju iz OŠ Murterski škoji.

 

Međunarodni humanitarni projekt Mary’s Meals pokrenuo je 2002. godine škotski humanitarac Magnus MacFarlane-Barrow s ciljem da se djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta osigura jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja u školi, omogućujući im tako školovanje i izlaz iz siromaštva. Magnus MacFarlane Barrow tijekom rata organizirao je akcije pomoći hrvatskim i bosanskim izbjeglicama tijekom rata 1992. godine, a njegov dugogodišnji humanitarni rad pomaže ljude diljem svijeta.
On i njegovi prijatelji naišli su na potporu dobrih ljudi iz drugih država Europe i svijeta, pa danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko 1.187.000 školske i predškolske djece u 13 najsiromašnijih zemalja Afrike, Azije Južne Amerike i Istočne Europe.

 

U srpnju 2009. godine osnovana je Hrvatska udruga Marijini obroci sa sjedištem u Zagrebu, koja danas, zahvaljujući dobrim ljudima, osigurava topli obrok za 11.000 djece u Malaviju, Beninu, Liberiji i Ekvadoru. Zahvaljujući dobrotvorima iz Hrvatske, u osnovnoj školi Hozin u Beninu otvorena 10. školska kuhinja Dalmacija, Hrvatska u kojoj se svakodnevno priprema obrok za 750 djece.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.