Datum objave: 09. Ožujak 2018

Kreće projekt uređenja javnih i parkirnih površina na Šubićevcu u dogovoru sa stanarima

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je našao načina kako urediti parkirališta i ostale javne površine koje se nalaze oko stambenih zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića i to 76, 78, 78a i 78b, u gradskoj četvrti Šubićeva,a koje su sada, kako kažu, estetska „šaka u oko“ cijelom Šubićevcu, a tvrde da su se konzultirali i sa stanarima, a planiran je i prostor s roštiljem za druženje stanara.

„Tih tri tisuće i osamsto kvadrata je šaka u oko cijelom Šubićevcu pa je logično da ih je bivši predsjednik gradske četvrti Stipica Protega često spominjao kao gorući problem. Nakon što smo uspjeli riješiti višegodišnje imovinsko-pravne zavrzlame, pristupili smo urbanističkom osmišljavanju cijelog prostora za što smo se konzultirali i sa stanarima. Korak po korak smo došli do gotove projektne dokumentacije. Prošle godine smo odradili prvu fazu radova vrijednu pola milijuna kuna. U proračunu za ovu godinu smo planirali milijun kuna za završetak tog projekta za što smo upravo raspisali natječaj za izvođača radova. Planiramo te radove obaviti za vrijeme školskih praznika“, kaže kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika koji je danas obišao taj dio Šubićevca

Ukupno je planirano 35 parkirnih mjesta zajedno s invalidskim,a bit će tako popločani da će između ploča moći rasti trava. Formirana su dva glavna pješačka pravca: stubište koje vodi od cestovne prometnice k sjeveroistoku i pješačka veza između škole i supermarketa. Stubište je bilo dotrajalo i u lošem stanju, te se djelomično prekidalo, i prošle godine se zamijenilo novim uz rampu za pristup interventnim vozilima do zgrade 78b. Pješačke veze će se proširiti i ograditi zelenim otocima na mjestima ulaska u zgrade, uz postavljanje klupa za sjedenje. Postojeći roštilj smješten iza garaža će se zadržati, a uz njega stvoriti nova terasa za stanarsko druženje. Područje je projektirano na način da se osobama smanjenje pokretljivosti i s invaliditetom omogući jednak pristup i korištenje u svim zonama, a također se teži očuvanju postojećeg vrijednog drveća te stvaranju novih nasada oko zgrada.

Natječaj traje do 29.03.2018., a zainteresirani ga mogu vidjeti na web stranicama Grada Šibenika i u Narodnim novinama.
 

Iz kategorije: Vijesti