Datum objave: 11. Svibanj 2018

Veleučilište i Studentski centar predstavili mladima svoje EU projekte

Diana Ferić
Diana Ferić

Veleučilište u Šibeniku i Studentski centar Šibenik danas su predstavili svoje projekte u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata. Kao najznačajniji dekan Ivan Malenica predstavio je Studentski dom Palacin, koji će se graditi najvećim dijelom novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 79.680.000 kn kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

 

Programe mobilnosti predstavili su prodekan Frane Urem kao koordinator najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+ , te Ivana Kardum Goleš kao koordinator Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS), uz javljanje studenata na mobilnosti u inozemstvu preko Skype-a.
Među predstavljenim projektima koji se uspješno provode izdvojeni su:
1.) Erasmus + mobilnosti studenata, nastavnika i osoblja,
2.) Erasmus+ Strateška partnerstva za strukovno obrazovanje i trening, projekt pod nazivom „T4 –Translational Technology Transfer Training: Training Blueprints for Accelerated Growth“,
3.) Erasmus + Strateška partnerstva za suradnju i inovacije među visokoškolskim ustanovama, projekt pod nazivom "Shaping Future Education in Tourism“


Program je potom nastavljen ispred studentskog restorana SKVUŠ, na Trgu Andrije Hebranga, gdje je organiziran EU kviz, na kojem su sudjelovali učenici završnih razreda Ekonomske škole. Njima su EU projekti predstavljeni na zabavan i kreativan način, a kroz samo sudjelovanje u kvizu, učenici su pokazali visoku razinu znanja i informiranosti o Europskoj uniji, Strukturnim fondovima, te samim projektima koji se kroz obrazovanje uspješno provode. Za sve sudionike i zainteresirane bili su osigurani promotivni materijali, te osvježavajući napitci.

 

Na kraju je na Veleučilištu održana radionica 'Kako prijaviti Erasmus i Ceepus' na kojoj su koordinatori programa na objasnili na koji način se prijaviti za razmjenu, pokazali primjere obrazaca za podnošenje prijava, te uputili zainteresirane na koji ih način popuniti.
 

Iz kategorije: Vijesti