Datum objave: 29. Svibanj 2018

Živana Beroš Dodig i Sanda Pavlović dobile državna priznanja za osobito stručan rad

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenskoj državnoj odvjetnici Živani Beroš Dodig i njezinoj zamjenici za rad u kaznenom predmetu ratnih zločina Sandi Pavlović Lučić dodijeljena su državno odvjetnička priznanja za osobito stručan rad i najvišu razina postupanja te doprinos ugledu državno odvjetničke organizacije.

"Osobito stručan rad i najviša razina postupanja te doprinos ugledu državno odvjetničke organizacije glavna su obilježja u obrazloženjima državno odvjetničkih priznanja koja su ove godine dodijeljena županijskoj državnoj odvjetnici u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku Živani Beroš Dodig i zamjenici županijske državne odvjetnice Sandi Pavlović Lučić za rad u kaznenom predmetu ratnih zločina te zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Lendi Pezzi za rad u građansko-upravnom predmetu", stoji u propćenju  DORH-a.

 

Državno odvjetnička priznanja dodijeljena su na početku ovogodišnjeg savjetovanja glavnog državnog odvjetnika RH Dražena Jelenića sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima koje se, po petnaesti put za redom, održava 28. i 29. svibnja na Brijunima.
Savjetovanje je prigodnom pozdravnom riječi otvorio glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić te naglasio teme ovogodišnjeg savjetovanja koje će prvog dana obuhvatiti prezentaciju rada državnih odvjetništava u 2017. godini i programa rada Glavnog državnog odvjetnika u razdoblju od 2018. do 2022. godine, kao i prezentacije modela rada državnog odvjetništva te prezentacije važnosti odnosa s javnošću.

 

Tijekom prvog dana savjetovanja održana je i prisega državno odvjetničke dužnosnice Biserke Šmer Bajt na dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.
Okupljenim županijskim i općinskim državnim odvjetnicima se prigodnim govorom obratio Glavni državni odvjetnik u mandatu 2014. – 2018. Dinko Cvitan.
Savjetovanje je radnog karaktera te zatvoreno za javnost, a ovo će priopćenje biti dopunjeno informacijama s drugog dana savjetovanja.
 

Iz kategorije: Vijesti