Datum objave: 05. Lipanj 2018

Danas će biti promjenjivo vrijeme - bit će juga, bure pa i kiše

Diana Ferić
Diana Ferić

Utorak donosi promjenjivije vrijeme zbog prolaska slabo izražene ciklone preko naših krajeva. Zbog toga će već od jutra biti promjenjivo, s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Ujutro i navečer se više grmljavinskih oblaka očekuje na moru, a popodne na obali i u Zagori. Mjestimice je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme s većim količinama oborina u kratko vrijeme. Ipak, oborina neće biti posvuda, pa će se osobito u većem dijelu južne Dalmacije zadržati suho. Ujutro i sredinom dana slabo do umjereno jugo, popodne će u sjevernoj Dalmaciji zapuhati slaba do umjerena bura, ali će do večeri vjetar gotovo posvuda prestati. Najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C, ali će s pljuskovima biti i desetak stupnjeva svježije!

 

Srijeda će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. I dalje će, uz povremeno povećanu naoblaku, biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, ali će oni biti manje intenzivni i česti u odnosu na utorak, a bit će više područja u kojima će se zadržati suho. Noć tiha ili uz burin, danju će zapuhati slab do umjeren maestral, na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak u popodnevnim satima. Noć će biti malo svježija, osobito u Zagori, a najviše dnevne temperature većinom od 25 do 29°C.

 

 

U četvrtak u većini predjela pretežno sunčano i suho. Ipak, popodne će u Zagori biti umjerenog i pojačanog razvoja naoblake s kojim ponegdje može biti prolaznih grmljavinskih pljuskova. Noću tiho ili burin, danju većinom slab maestral. Ponovno će biti malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

 

U petak će u većem dijelu Dalmacije biti djelomično sunčano i suho, ali se prvenstveno u sjevernoj Dalmaciji očekuju mjestimični pljuskovi, osobito u drugom dijelu dana. Navečer pljuskova može biti i na širem šibenskom području. Zapuhat će umjereno jugo koje u drugom dijelu dana na moru ponegdje može biti pojačano. Bit će vrlo toplo, vruće i sparno.

 

Prema današnjim prognostičkim materijalima, subota donosi prolaznu promjenu vremena, pa će već od noćnih sati biti promjenjivo, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće izraženije nevrijeme. Glavnina oborina očekuje se do jutra, a danju će biti djelomično sunčano, osobito u Zagori uz mogućnost pljuskova. Jugo će još u noći prestati, danju će zapuhati do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će popodne na otvorenom biti pojačan. Bit će 2 do 4 stupnja svježije u odnosu na petak.

 

Nedjelja će donijeti povratak sunca, tek u Zagori popodne može prolazno pljusnuti. Popodne umjeren, na otvorenom i pojačan zapadnjak i sjeverozapadnjak. Bit će toplije, gotovo posvuda iznad 30 stupnjeva!

FOTO: Šibenik meteo

 

Iz kategorije: Vijesti