Datum objave: 01. Srpanj 2018

ŠI WOODSTOCK NA MARTINSKOJ – Fantastična noć trijumfa šibenskih rockera

Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestacija „LjeTUj na Martinskoj“ pretvorena u sklopu projekta snimanja dokumentarnog filma HTV-a „Kako je počeo rock and roll u Šibeniku“, u svojevrsni šibenski Woodstock, bila je fantastična noć trijumfa šibenskih rockera i šibenskih rock bandova koji imaju korijene u počecima rock nad rolla u Šibeniku i Hrvatskoj krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina.

Iako je središnji dio priče bio rock band „Polaris“, sinoćnja rock fešta pretvorila se zahvaljujući sjajnim nastupima „Sigmunda“, „Pauka“ i legendarnog Dade Topića, te posebno proslavljenog klapskog pjevača Rade Koštana čiji je rockerski istup bio dočekan i pozdravljen ovacijama publike, u feštu za pamćenje o kojoj će se još dugo pričati.

Osim Rade Koštana i Dade Topića, žar na ognjištu baštine rock and rolla rasplamsao je Aleksej Pavlovsky, direktor produkcije filma „Kako je počeo rock and roll u Šibeniku“, kada je izašao na pozornicu i s „Polarisima“ svirajući usnu harmoniku, izveo nezaboravni rock raspašoj „Johnny be good“.

Posebno je vrijedno zabilježiti da je blues&rock band „Sigmun“ predvođen Aleksandorom Sašom Belamarićem imao sjajan koncert izvrsnih vlastitih autorskih skladbi te da je kao član tog banda prvi puta kao rasni rocker i vrsni svirač usne harmonike nastupio snimatelj TV Šibenik, Đuro Eraković.

Šibenski Woodstock na Martinskoj u istinski spektakl pretvorili članovi Navijačke udruge Funcuti, koji su na vrhuncu nastupa „Polarisa“ proslavili svoj 35. rođendan bakljadom koja je zapalila noć.

Koncert je, potpuno se prilagodivši rock ozračju, izvrsno vodio Nikola Urukalo, a publika se sjajno zabavljala uživajući u izvrsnim izvedbama rock klasika koje su šibenski rockeri prašili tako dobro da bi mogli postidjeti mnoga razvikane svjetske bandove.

Šibenski Woodstock na Martinskoj organizirala je Udruga Disco Gimnazija u suradnji s Udrugom Volim Šibenik uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika i pokroviteljstvo šibenske Pivovara 022.

 

Iz kategorije: Vijesti