Datum objave: 01. Rujan 2018

ROĐENDAN JURJA ŠIŽGORIĆA - Natječaj za sakupljače narodnih poslovica

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" pozvala je šibensku djecu da se uključe u zanimljiv natječaj - potragu za narodnim poslovicama i pučkim mudrostima.
Natječaj je raspisan u povodu obilježavanja dana rođenja Jurja Šižgorića čije ime knjižnica nosi.

Juraj Šižgorić rođen je 13. rujna 1445. godine, a šibenska gradska knjižnica tradicionalno taj dan obilježava zanimljivim natječajem. Najbolje čekaju vrijedne nagrade, koje će biti dodijeljene u četvrtak, 13. rujna u 10 sati na Dječjem odjelu Knjižnice pred poprsjem Jurja Šižgorića.

Zadatak je pronaći i napisati (nikako ne s Interneta prepisati!), te zajedno sa svojim podacima, imenom, prezimenom, adresom i telefonom, zanimljivu narodnu poslovicu ili mudrost  i poslati ih knjižnici.
Tko uspije pronaći više poslovica i mudrosti treba svaku od njih napisati (zajedno sa svojim podacima) na jedan list papira i ubaciti ih u sandučić koji će za tu prigodu biti postavljen na Dječjem odjelu.

Naravno poslovice i mudrosti mogu se poslati i elektronskom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rok je do 11. rujna, a proglašenje pobjednika zakazano je za 13. rujna.

 

Iz kategorije: Vijesti