Datum objave: 07. Rujan 2018

Manifestacije:Šibenik se od danas do 9. rujna vraća u srednji vijek

Diana Ferić
Diana Ferić

Sajam u srednjovjekovnom šibeniku počinje večeras, 14. godinu za redom i traje do 9. rujna, a svečano će biti otvoren sutra, u subotu, 8. rujna na Trgu Republike Hrvatske nakon povorke povijesnih postrojbi koja će proći šibenskom rivom do katedrale.

„Cilj Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku je očuvanje materijalne i kulturne baštine grada Šibenika. Povratkom u prošlost želimo oživjeti stare tradicijske vrijednosti te prikazati vrijednu baštinu, ne samo grada Šibenika već i svih naših gostiju, kroz tradicijske običaje, ples i zabavu. Pozivam sve sugrađane i njihove goste koji borave u našem gradu te ugostitelje i hotelijere da iskoriste priliku te posjete Sajam“, kaže je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Svoje proizvode i zanate na tom će sajmu predstaviti 250 obrtnika iz cijele Hrvatske.

Sudjeluju predstavnici povijesnih udruga i starih postrojba iz cijele Hrvatske i gosti iz Slovenije te Bosne i Hercegovine. Svi će oni prezentirati svoje vještine u različitim viteškim borbama te izvoditi zabavne programe uz srednjovjekovnu glazbu, ples i različite žonglerske vještine.
Aktivni sudionik Sajma je Šibenska gradska straža koja će i ove godine pridonijeti atraktivnosti programa simuliranjem pomorske bitke, ističe Joško Babačić, predsjednik Gradske straže.

Posebna atrakcija bit će tematska tura „Mračna strana srednjovjekovnog Šibenika“ koju organizira Udruga vodiča sv. Mihovil, 8. rujna u parku Roberta Visianija.
 

Iz kategorije: Vijesti