Datum objave: 19. Rujan 2018

Bolest ju je nadjačala:Umrla je 14- godišnja Luca Šeneta uz koju je bio cijeli Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Umrla je Luca Šeneta, 14 – godišnja Šibenka iz Dubrave, koja se dvije godine hrvala s teškom, smrtonosnom bolešću, rakom pluća i srčane ovojnice, koji je metastazirao u njenom krhkom tijelu. Sklopila je svoje prelijepe crne oči zavijek u srijedu ujutro na splitskim Firulama. Tužnu vijest objavila je prije nekoliko sati na svom facebook profilu Iva Funtek, obiteljska prijateljica, koja je zajedno s Ellom Dvornik pokrenula i humanitarnu akciju za pomoć u liječenju teško bolesnoj Luci, u Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosimo s portala šibenski.hr.

 

Nažalost, unatoč svima koji su se odazvali akciji, brojnim znanima i nenznanima, ne samo iz Šibenika i Dalmacije, nego sa svih strana do kojih danas dopire web i Facebok, bolest je ipak bila jača. Mezoteliom pleure se zvala, a Luca je bila prva dijete uopće u Hrvatskoj koja je od njega oboljela. I hrvajući se kao lavica s njim prošla u malo vremena stazu punu pelina i trnja – nekoliko ciklusa kemoterapije, ostala je bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice, prošlo kroz 25 zračenja...

 

'Ljubavi moja!
Što da napišem,bol je prevelika i milion puta zašto?
Bila si toliko pozitivna,dobra,pobožna i čvrsto vjerovala srcem dragom Isusu...
Rekli su mi da si rođena za nebo,onda si nepojmljivo najljepši nebeski anđeo!
Naš zadnji zagrljaj još osjećam i tvoj vedri osmjeh unatoč krizu kojeg si čvrsto nosila.
Ti si moja ljubav i sreća i bol i tuga...
Luce moja,čuvaj nas odozgor,mahni i namigni ponekad i daj znak
Čuvaj mamu i moli se sa Isusom za snagu njoj jer joj je potrebna,jer vas dvi bili ste jedno!
Ovo nije zbogom nego doviđenja - dok se ponovno sretnemo gore iza oblaka - napisala je u emotivnoj objavi na svom profilu Iva.
Nedostajat će Luca svima koji su je poznavali makar i na tren, koji su se sreli sa sjajem u njezinim dječjim očima, koji su suzu u njima vidjeli, i sada za njom pustili. A najviše majci Franki, ocu Darku i bratu Luki. Zbogom anđele, ili bolje rečeno - doviđenja. Anđeli su vječni!", napisala joj je za oproštaj Iva na Facebook-u. I rekla je sve ono što mnogi osjećaju.
 

Iz kategorije: Vijesti