Datum objave: 26. Rujan 2018

DAN POLICIJE: Moderna i učinkovita hrvatska policija raste iz tekovina Domovinskog rata

Diana Ferić
Diana Ferić

Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika Grada Šibenika i hrvatske policije proslavljen je danas u Policijskoj upravi šibensko – kninskoj, tri dana uoči blagdana sv. Mihovila koji se slavi 29. rujna.

Svečanosti su bili nazočne obitelji policajaca poginulih u Domovinskom ratu, predstavnice Udruge udovica poginulih branitelja kao i predstavnici svih drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, župana šibensko – kninske županije Gorana Pauka, gradonačelnika grada šibenika Željka Burića, čelnici gradova i općina, predstavnici sudbene vlasti, Hrvatske vojske, saborski zastupnici, predstavnici drugih državnih tijela i agencija i policijski kapelan don Darka Poljaka.

U prigodnom govoru načelnik PU šibensko – kninske Ivica Kostanić naglasio je da je hrvatska policija izrasla u Domovinskom ratu i da svoj dan slavi na blagdan sv. Mihovila koji je bio osvjedočeni borac protiv zla i pravednik.
-Baš tako se, naglasio je Kostanić, i hrvatska policija bori za očuvanje zakonitosti, javnog reda i mira, te ustavnog poretka Republike Hrvatske. Stoga je blagdan svetog Mihovila upravo prigoda za podsjećanje na sve one profesionalne i ljudske napore naših djelatnika uložene u tom cilju, te stoji kao trajni zalog i potvrda da će policija uvijek biti na strani pravde i zakonitosti, a sveti Mihovil naš nebeski zaštitnik, neka nam svima bude svjetlo na putu čestitosti, poštenja i pravednosti.

Ivica Kostanić, osim toga istaknuo da izgradnja moderne i učinkovite policije mora imati uporište u tekovinama Domovinskog rata.
-To ističem zato što su i Grad Šibenik kao jedan od gradova koji je obranio Hrvatsku i Šibensko - kninska županija kao bedem u obrani od agresora simboli pobjede, slobode i neovisnosti te na tim osjećajima ponosa i zahvalnosti moramo graditi naš cjelokupni policijski sustav.

Na današnjoj svečanosti dodijeljene su zahvalnice za uspješnu suradnju i pruženu pomoć policiji i policijskim djelatnicima JOSIPU MILAKOVIĆU JOTI, tajniku KK „Dražen Petrović“, NINU BRAJKOVIĆU, voditelju odjela hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Šibenik, DARKU DUKIĆU, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i MARKU JELIĆU, gradonačelniku grada Knina.

 

Iz kategorije: Vijesti