Sidebar Menu

Datum objave: 20. Listopad 2018

Dvojica predstavnika Šibensko - kninske županije u najužem vodstvu Udruženja chartera HGK

Diana Ferić
Diana Ferić

Paško Klisović iz NCP Ckartera izabran je za predsjednika Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter Hrvatske gospodarske komore (HGK) a njegovi zamjenici su Luka Šangulin iz Angelina Chartera i Živko Šikić iz Marina Hramina Chartera, priopćeno je u subotu iz HGK. Tako Šibensko – kninska županija ima dvojicu predstavnika u najvišem vodstvu te grupacije što i priliči budu da ima i najviše nautičkih vezova od svih hrvatskih županija.

„Naglasak djelovanja Udruženja bit će na proširenju tržišta. Naime, trenutno flota raste, ali neproporcionalno rastu broja gostiju. Stoga nam je realizacija po plovilu na godišnjoj razini pala za 5 posto. Uvođenje reda u djelatnost uključuje razvoj na principima održivoga turizma, ali i pojačani nastup na tržištima poput SAD-a, skandinavskih zemalja, Italije, Francuske i Velike Britanije“, rekao je je Klisović, kako javlja HINA:
Broj upisanih brodica u prvih devet mjeseci ove godine nadmašio je brojku iz cijele 2017. godine - 124.394 do kraja rujna 2018., u usporedbi sa 122.964 u dvanaest mjeseci prošle godine. Također porastao je i broj upisanih jahti na gotovo 3000, navode iz HGK.
Ukupan broj charter plovila u Hrvatskoj narastao je na 4.375, a preko pola milijuna nautičkih gostiju ostvarilo je gotovo 3,5 milijuna noćenja.
Da je Hrvatska jedna od najznačajnijih charter destinacija u svijetu pokazuje i veliki interes na booking platformama. Imamo i preko 17.000 vezova u marinama koje su prošle godine uprihodile 855 milijuna kuna, ističu iz HGK.
Dnevna potrošnja nautičara u 2017. je iznosila 126 eura po danu što je značajno više od potrošnje prosječnog turista (79 eura po danu) te predstavlja rast od 26 posto u odnosu na 2012. godinu.

Te brojke jasno pokazuju da je nautički turizam jedan od ključnih segmenata hrvatske turistističke industrije, a posebno je važan za produljenje sezone i diversifikaciju ponude, navodi se u priopćenju.

FOTO:HINA
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.