Datum objave: 10. Siječanj 2019

Šibenska grandeca: U utrci šest posebnih žena, izbor početkom ožujka

Diana Ferić
Diana Ferić

Među prijavama pristiglim u posljednjih dvadesetak dana na adresu Udruge Volim Šibenik posebno Povjerenstvo je odabralo šest kandidatkinja koje su ove godine u utrci za treću "Šibensku grandecu" koja će biti izabrana početkom ožujka ove godine.
Riječ je o tituli koja se dodjeljuje ženi koja živi na šibenskom području ili je rođena Šibenčanka, a koja je u 2018. godini svojim radom i zalaganjem, u prvom dijelu volonterskim, pridonijela razvoju lokalne zajednice i podizanju kvalitete života bilo zajednice u cjelini ili nekih skupina ljudi kojima je potrebna pomoć ili potpora.

Kandidatkinje će svake srijede, počevši od 23. siječnja biti predstavljene na portalima ŠibenikIN , Šibenik News, i Šibenski.hr, u Slobodnoj Dalmaciji te u programu Županijskog radio Šibenika. Dolaze iz različitih područja - od poduzetništva do humanitarnog rada

Akciju izbora „Šibenske grandece“ pokrenula je Udruga „Volim Šibenik“ uz potporu Muzeja Grada Šibenika i Grada Šibenika, a medijski pokrovitelji su Županijski radio Šibenik,i Slobodna Dalmacija i te portali Šibenski.hr, ŠibenikIN i Šibenik News. Cilj je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, „pomiču granice“ u funkcioniranju lokalne zajednice i nesebično rade pozitivne stvari,a u javnosti nisu dovoljno prepoznate.
Prva Šibenska grandeca bila je liječnica i humanistica Danči Mihovilčević,a druga dr.sc., specijalistica pedijatrije i također humanistica Irena Bralić. 

Iz kategorije: Vijesti