Datum objave: 15. Siječanj 2019

Gradska uprava je lani uklanjanje grafita s fasada u Šibeniku platila 110 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Osviještene Šibenčane zgrozio je i najnoviji slučaj neprimjernog pisanja grafita po fasadama iako poruka izražava ljubav prema Šibeniku. Netko je, naime, na tek obnovljenoj kamenoj kući u centru grada naškrabao "Samo Šibenik" što je krajnje neprimjereno, a za porezne obveznike i skupo.

Kako doznajemo u gradskoj upravi lani je za uklanjanje grafita potrošeno 110 000 kuna koje su se, da nije neodgovornih koji ih pišu mogle i korisnije upotrijebiti.

"Tijekom protekle godine Upravni odjel za komunalne djelatnosti intervenirao je 30-ak puta radi otklanjanja grafita neprimjerenog i drugog sadržaja. Troškovi za te svrhe iznosili su oko 110 tisuća kuna, a radove uklanjanja je izvodila komunalna tvrtka Zeleni grad d.o.o. i druge tvrtke koje se bave tom djelatnošću. Također, u nekoliko slučajeva uklanjanje grafita izvršili su povjerenici zgrada o svom trošku"; priopćili su nam iz gradske uprave. Nemaju informaciju o tomu jesu li autori grafita u ijednom slučaju pronađeni u kažnjeni. Policija se u to uključuje jedino ako grafiti svjedoče govor mržnje.

 

Jedinstven je primjer Zadranina Jure Zupčića  koji se sam javio da je prepravio  mrziteljski  grafit "Ubi Srbina" dodavši na početku  slovo Lj čime je zadobio simpatije u javnosti, ali kaznu će morati platiti.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: