Datum objave: 15. Travanj 2019

Ustaški grafiti mjesec dana stoje na antifašističkim spomenicima na Šubićevcu, a Zeleni grad pronalazi nesuvisla opravdanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska uprava skida sa sebe odgovornost za to što niti nakon mjesec dana nisu uklonjeni neprimjereni grafiti s ustaškom ikonografijom kojima su išarani antifašistički spomenici u Spomen parku na Šubićevcu pravdajući se da su prije deset dana dali nalog „Zelenom gradu“, da se to napravi. Zeleni grad je prije 15 dana javnosti predstavio i novi stroj za čišćenje grafita koji su nabavili no Novica Ljubićić, direktor te gradske tvrtke za ŠibenikIN je izjavio kako je čišćenje tih grafita „zapelo“ zbog otežanog pristupa Šubićevcu jer je cesta raskopana zbog projekta Aglomeracija.

 

„Istina da je novi stroj stigao, ali pristup Spomen parku Šubićevac nam je otežan zbog radova na projektu Aglomeracija. Osim toga, u tom parku imamo još posla čišćenja okoliša, ali jednostavno ne možemo ući kamionom“, prenosi Ljubičićeve riječi ŠibenikIN.
Nije trebalo puno da se na svom Facebook profili oglasi vijećnik stranke Bandić Milan 365 u šibenskom Gradskom vijeću koji je prije imao obrt upravo za čišćenje grafita,a li mu je koncesija oduzeta i taj je posao gradska vlast povjerila „Zelenom gradu“ iako su bili svjesni da za to nisu ekipirani.

 

 

„Novica Ljubičić već dvije godine maže oči i priča bajke, kada je riječ o čišćenju grafita, i to mu prolazi. Pa on je jači mađioničar od Kaspera, Nije točno da se zbog radova na Aglomeraciji ne može prići Spomen parku. Postoji cesta koja vodi s magistrale prema nogometnom stadionu. Ne mora se, osim toga, priči samom išaranom spomeniku da bi se očistili grafiti. Kad sam ja taj posao radio uvijek sam u kamioni imao i do 200 metara gume,a li problem je što oni to valjda nemaju. Postoje tri tehnike uklanjanja grafita i to su pjeskarenje, čišćenje kemijskim tvarima pomoću spreja te četkom s finom brusilicom koja ima i vlastito napajanje, ako u blizini nema struje. Sve to pokazuje da „Zeleni grad“ nije dorastao tim poslovima i to je jedina istina. Mene je policija znala noći zvati da odmah uklonimo neprimjerene grafite. “, kaže Anton Dobra koji se još nije pomirio s gubitkom tih poslova za grad Šibenik i načinom na koji se „gaze“ mali obrtnici i poduzetnici, a gradskim ocima je dao do znanja da se spreman vratiti u taj posao i opremiti se kada bi mu vratili koncesiju.

Inače, po zakonu grafiti neprimjerenog sadržaja trebaju biti izbrisani u roku od 24 sata! 

Iz kategorije: Vijesti