Datum objave: 10. Listopad 2019

Napetost jača jer još nema vijesti o tomu je li nakon jučerašnjih satelitskih snimaka pronađen Dino Miškić s kolegama

Diana Ferić
Diana Ferić

Nestrpljenje i napetost  u očekivanju pozitivnih vijesti o rezultatima potrage za nestalim pomorcima u Atlantiku raste jer se još ništa ne zna nakon što je sinoć objavljeno da bi spasitelji mogli tijekom noći doći do mjesta na kojem je na satelitskim snimkama primijećen objekt koji bi mogao biti splav za spašavanje s Dinom Miškićem i njegovim kolegama. Jučer je u Atlantiku tijekom potrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem uočen objekt koji dimenzijama odgovara splavi. Na Facebooku se razvija polemika oko toga koliko im treba da dođu to tog mjesta jer je javnost shvatila da će to biti brže no  stručnjak u području traganja i spašavanja, Davor Alujević za Morski.hr je kazao da je to "kao da tražite iglu u plastu sijena". 

Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže, rekao je rano jutros za N1 Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca.


Nakon što je jučer objavljena informacija da je takav objekt uočen , svi brodovi koji sudjeluju u potrazi za kapetanom Miškićem i nestalim pomorcima odmah su promijenili kurs i krenuli prema toj lokaciji.

Podsjetimo, jučer se o cijeloj akciji oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova koje je otkrilo da se Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) na zahtjev hrvatske vlade uključila u potragu te da je uz pomoć satelitskih snimaka uočila objekt koji bi po dimenzijama mogao odgovarati jednoj od splavi za kojima se traga.
Jučer je održan i sastanak diplomata Hrvatske, Ukrajine i Francuske, a veleposlanici su zatražili da se potraga za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode intenzivira.

Obitelj i prijatelji kapetana Miškića otvorili su i crowdfund kampanju za financiranje potrage te su skupili 51.822 eura.
Ranije jučer je jedan od prijatelja i administrator Facebook grupe podrške Sebastian Latocha izjavio da je za potragu avionom potrebno skupiti preko 50 tisuća eura.
Kapetanova supruga pisala je francuskoj vladi, a o potrazi je u EU parlamentu govorila i Ruža Tomašić. 

Iz kategorije: Vijesti