Datum objave: 26. Studeni 2019

SNAŽNI POTRES POGODIO ALBANIJU: Ima ljudski žrtava, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Dalmaciji

Diana Ferić
Diana Ferić

Epicentar snažnog potresa magnitude 6,4 po Richterukoji se osjetio i u Dalmaciji pa tako i u Šibeniku bio je u blizini Drača,a uzrokovao, a u Albaniji je uzrokovao ljudske žrtve i materijalnu štetu. Niz razornih potresa u Albaniji, najmanje pet osoba je poginulo, više od 150 ozlijeđeni, piše Slobodna Dalmacija.

U zadnjih osam sati zatreslo je 18 puta, apodrhtavanje se osjetilo i u Hrvatskoj

Albanski Faktor javlja da je najmanje pet osoba poginulo. 

EMSC javlja da su se oko osam sati dogodila još dva potresa, 25 i 26 kilometara sjeverozapadno od Tirane. To znači da je u posljednjih osam sati to područje pogodilo čak 18 potresa.

RANIJE

Snažan potres magnitude 6,4 po Richteru koji je u utorak rano ujutro pogodio Albaniju oštetio je kuće, a stanovnici u Tirani pobjegli su na ulice, neki s bebama u rukama.

Epicentar potresa bio je između Drača i prijestolnice Tirane, na deset kilometara dubine.

Albanian Daily News piše da je u potresu poginula najmanje jedna osoba, a Ministarstvo zdravlja Albanije objavilo je podatak o 150 ozlijeđenih, piše RTS.

U rujnu ove godine  je isto područje pogodio je najjači potres posljednjih 30 godina, magnitude 5,6 stupnjeva po Richteru. U tom je potresu ozlijeđeno gotovo sto ljudi, a oštećene su i brojne građevine.

Iz kategorije: Vijesti