Datum objave: 20. Siječanj 2020

VAKULINA PROGNOZA / U Dalmaciji narednih dana sunčano, za vikend mogući jugo i kiša

Diana Ferić
Diana Ferić

Do petka će na Jadranu ponovno prevladavati sunčano, uglavnom u ponedjeljak uz još dosta oblaka, te uz često jaku buru, ponegdje s olujnim udarima do utorka ujutro, te mjestimice opet u četvrtak, osobito na sjevernom dijelu.

 

I u većini kopnenog područja će biti sunčanog vremena, ali u ponedjeljak još pretežno oblačno, uglavnom u gorju i središnjoj Hrvatskoj uz mjestimičan slab snijeg, te često dugotrajnu maglu u utorak i srijedu, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Za vikend se povećava vjerojatnost mjestimične kiše, te juga, jugozapadnjaka i zamjetnijeg porasta temperature, koja će do tada u većini krajeva biti oko prosječne za ovaj dio siječnja, na kopnu gdjekad vjerojatno i malo niža, posebice ujutro.

'Stoga će tlo u unutrašnjosti većinom biti smrznuto', rekla je, između ostaloga, Ivana Čavlina Tomašević, dipl. ing., iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a u 'Plodovima zemlje', ali i nagovijestila povoljno vrijeme od utorka za čišćenje i uređenje maslinika, posebice u Dalmaciji, kao i za tradicionalnu posvetu vinograda na dan sv. Vinka.

Iz kategorije: Vijesti