Datum objave: 27. Siječanj 2020

RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA / Raspisan natječaj za dodjelu potpora iz gradskog proračuna za udruge, a u igri je ukupno 2,6 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik raspisao je Javni natječaj za financiranje programa/projekata javnih potreba Grada Šibenika za 2020. godinu. Predmet natječaja je prikupljanje prijedloga programa/projekata udruga i drugih organizacija civilnog društva koji su usmjereni na rad u područjima naznačenim u Javnom natječaju, a namijenjeni su zadovoljavanju javnih potreba u područjima kulture, tehničke kulture i udruga civilnog društva Grada Šibenika.

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 2.601.000,00 kuna, za što su sredstva osigurana u Proračunu Grada Šibenika za 2020. godinu.  Od toga je za programe iz područja kulture planirano 1.220.000,00 kuna, za područje tehničke kulture 40.000 kuna, te za područje razvoja civilnog društva 1.341.000,00 kuna.

Sredstva su namijenjena provedbi programa i projekata u sljedećim prioritetnim područjima:

- KULTURA (kulturne akcije i manifestacije u svim djelatnostima, zaštita kulturne baštine, kulturno-umjetnički amaterizam, vizualna umjetnost,  arhivska i izdavačka djelatnost, književne manifestacije, likovna umjetnost, glazbena umjetnost,  kazališno-scenska i plesna umjetnost, programi koji potiču kulturu mladih i alternativnu kulturu i međunarodna kulturna suradnja);

- TEHNIČKA KULTURA I INFORMATIKA (projekti i aktivnosti udruga iz područja tehničke kulture);

- RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA (vannastavni programi i aktivnosti u područjima odgoja i obrazovanja, programi i projekti usmjereni na osnaživanje djece i mladih za vlastiti razvoj i aktivno djelovanje u društvu, programi iz područja socijalne skrbi i humanitarne zaštite, skrbi o osobama s invaliditetom, programi i projekti udruga proizašlih iz Domovinskog rata, umirovljenika i osoba treće životne dobi, programi zaštite zdravlja, te programi ostalih udruga i organizacija civilnog društva koje svojim aktivnostima promiču opće vrijednosti od interesa za Grad Šibenik).

Javni natječaj za podnošenje prijava bit će otvoren od 24. siječnja do 24. veljače 2020. godine, a sve uvjete natječaja kao i propisane obrasce možete pronaći ovdje.

FOTO:Arhiva

Iz kategorije: Vijesti