Datum objave: 03. Veljača 2020

AVANTURA / Dražen Grgić i Branimir Vlajo na putu za Brazil uplovili u Atlantski ocean

Diana Ferić
Diana Ferić

Dražen Grgić, oftamolog porijeklom iz Šibenika koji se s jedriličarom Branimirom Vlajom  jedrilicom sv. Mihovil uputio do Brazila kako bi prenio ekološku poruku o potrebi zaštite mora prošao kroz Gibraltarska vrata i uplovio u Atlantski ocean, kako se može pratiti na njegovom Facebook profilu.

 Oni su sa šibenske rive isplovili 6. siječnja, a do 6. ožujka trebali bi stići do do brazilskog otočnog nacionalnog parka Fernando de Noronha.

Iako je prvotna namjera šibenskog oftalmologa bila doći do Brazila bez zaustavljanja, na skoro jednomjesečnoj plovidbi on i Vlaje zaustavili su se zbog nepredviđenih okolnosti već nekoliko puta. Najduže su stajali na Menorci gdje su zbog snažnog nevremena bili na vezu nekoliko dana, kako su objavili.

"Cilj te naše akcije nije samo jačanje svijesti o zaštiti okoliša kao što je to bio slučaj lani, već smo ove godine napravili suradnju s SOS Dječjim selom Hrvatske. Ujedno je ova naša plovidba i kampanja za prikupljanje sredstava za djecu koja tamo žive, za njihovo obrazovanje i dobrobit. Cilj je omogućiti im obrazovanje s kojim će moći promišljati o okolišu i važnosti njegovog očuvanja ", kazao je Grgić uoči isplovljavanja iz Šibenika prošli tjedan. Njegovo kretanje možete pratiti ovdje.

Grgić se u istu pustolovinu upustio i lani, ali sam no zbog nepredviđenih problema nije uspio stići ni do Atlanskog oceana.

Iz kategorije: Vijesti