Datum objave: 04. Veljača 2020

TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA NA BIOCIMA / Oboreni 50 - godišnjak koji je prelazio cestu dok je bilo crveno na semaforu preminuo u KBC Split

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka stara 80 godina usmrtila je jučer svojim automobilom na predjelu Bioci pedesetogodišnjeg  pješaka, ali ne svojom krivicom budući da je, kako je danas priopćila policija pretrčavao cestu na pješačkom prijelazu dok je na semaforu bilo crveno svijetlo.

Nesreća se dogodila oko 18 sati  na tamošnjem raskrižju. Oboreni pješak je zadobio teške, po život opasne ozlijede, a preminuo je u Kliničkom bolničkom centru  Split u koji je odmah bio prebačen.

"Do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnjak kao pješak, na mjestu gdje je promet reguliran semaforima u funkciji, prelazio kolnik državne ceste D-58 u smjeru sjevera preko obilježenog pješačkog prijelaza,  dok je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za kretanje pješaka, uslijed čega na sjevernoj prometnoj traci na pješaka prednjim dijelom nalijeće osobni automobil Hyundai Matrix, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 80-godišnja vozačica, koja se kretala državnom cestom D-58 i koja je u raskrižju zadržavala smjer kretanja ravno u smjeru Ulice  put Bioca,  na upaljeno zeleno svjetlo semafora za njen smjer kretanja. Od sudara pješak biva odbačen na poklopac motora i na prednje vjetrobransko staklo vozila, nakon čega pada s vozila na sjevernu prometnu traku raskrižja ispred vozila, gdje se i zaustavljaju", priopćila je Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske. 

Iz kategorije: Vijesti