Sidebar Menu

Datum objave: 10. Veljača 2020

ĆAKULE O ZDRAVLJU / Kako motivirati žene na preventivne ginekološke preglede, a mlade na cijepljenje protiv HPV -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijski zavoda za javno zdravstvo u Šibeniku želi, u sklopu  projekta Ćakule o zdravlju (ĆOZ), doći do načina kako žene jače potaknuti na preventivne ginekološke preglede radi spriječavanja raka vrata maternice, a mlade na cijepljenje protiv HPV -a.  Sutra, 11. veljače, tako će o toj temi organizirati okrugli stol koji će biti održan u Gradskoj knjižnici s brojnim sudionicama - Danijela Lešo, vanjska suradnica na Projektu Belinda Vladić, dr.med., spec.školske medicine, Indira Vukčević, dr.med.,  spec.ginekologije, Suzi Vatavuk, dr.med., spec . epidemiologije i voditeljica projekta, Anita  Škugor Kodžoman, prof., rukovoditeljica područnog ureda HZZO Šibeni, Ivana Bego, dr.med., spec. mikrobiologije, mr.sc. Ljubica Kronja, dr.med., spec.epidemiologije, Zora Jurin, dr.med.,spec. javnog zdravstva, Ivana Štrkalj, psiholog i Maja Svetlić Zeljak,dr.med., spec. ginekologije

Gotovo svaki slučaj raka vrata maternice može se spriječiti cijepljenjem protiv HPV-a i odlaskom na preventivni pregled kod ginekologa. Cilj ove rasprave je doniejti  smjernice o aktivnostima koje se mogu poduzeti da se žene potaknu na odlazak na preventivni pregled kod ginekologa i da donesu informiranu odluku  o cijepljenju djece -  djevojčica i dječaka protiv HPV-a", kaže  Diana Dulibić, ravnateljica tog zavoda za javno zdravstvo.

Okrugli stol počinje u 19 sati.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.